Situație incredibilă în Parlament. Ce a făcut un deputat PSD după o lună și jumătate după ce și-a dat demisia

Publicat: 01 02. 2016, 16:31
Actualizat: 08 05. 2018, 04:09

Secretarul Camerei Deputaților Nicolae Mircovici a declarat, luni, că Biroul Permanent a transmis Comisiei Juridice scrisoarea prin care deputatul PSD Constantin Adăscăliței își retrage demisia înaintată în luna decembrie, urmând ca membrii Comisiei Juridice să emită un raport.

Potrivit Regulamentului Camerei Deputaților, deputații pot să-și retragă demisia prin cerere scrisă, adresată președintelui Camerei Deputaților până la data la care acesta trebuia să informeze plenul despre demisie. Dacă cererea de demisie a fost depusă în ultima zi lucrătoare a unei sesiuni și nu mai sunt organizate ședințe ale plenului sau în timpul vacanței parlamentare, deputatul este considerat demisionat la data depunerii cererii. Cererea trebuie să conțină legalizarea de semnătură dată în fața notarului sau atestarea identității părților realizată de avocat.

Pe 15 decembrie, deputatul PSD Constantin Adăscăliței, declarat incompatibil de către ÎCCJ în urma unui raport ANI, și-a depus demisia din Parlament. Demisia era valabilă începând cu data de 1 februarie 2016. Adăscăliție a acuzat Agenția Națională de Integritate de „abuzuri repetate” și presiuni în cazul lui.

ANI a solicitat, încă din luna mai 2015, Camerei Deputaților revocarea din funcție a deputatului Constantin Adăscăliței, după ce instanța supremă a decis definitiv că acesta a fost în incompatibilitate în perioada în care a avut funcția de consilier local în Consiliul Local Iași.