Situație paradoxală în Guvern: ce s-a întâmplat cu Ioan Rus după ce a anunțat că și-a dat demisia de la Transporturi

Publicat: 02 07. 2015, 13:32

This browser does not support the video element.

Pe 11 iunie, ca urmare a presiunii publice, ministrul Ioan Rus își anunța demisia de la Ministerul Transporturilor. Au trecut trei săptămâni de atunci, iar pesedistul este în continuare ministru plin la minister, deși demisia sa a fost înregistrată la Guvern. Nu a fost numit niciun ministru interimar în locul său, dar nici unul plin. Rus este în continuare, în mod oficial, ministru al Transporturilor. 

„Regret situația generată de declarațiile dlui Ioan Rus! Acesta și-a asumat răspunderea și mi-a prezentat demisia din funcția de ministru! Am acceptat demisia și săptămâna viitoare vom discuta despre înlocuitorul la acest portofoliu!”, scria premierul Ponta pe Facebook pe 11 iunie.

În aceste condiții, de aproape 19 zile, Ioan Rus continuă să fie titularul portofoliului de la Transporturi, deși în opinia publică există sentimentul că acesta a plecat de la minister. În această perioadă, Rus a venit în continuare la minister, dar a avut și câteva zile libere, au declarat pentru gândul surse politice. 

Rus a fost obligat să își anunțe demisia în urma unei declarații făcute la Digi24. 

„România are trei milioane de oameni, să zicem, din forța activă, în acest moment, în occident. Dintre care vreun milion sunt fierari betoniști, fierari și așa mai departe. Lucrează în construcții, autostrăzi, prin Europa. Au poate 1.500 de euro salariu. O spun foarte direct. De banii ăștia, copiii se fac golani acasă și nevasta curvă. De 700 de euro vin acasă jumătate”, a fost declarația care l-a obligat pe Rus să își anunțe demisia. 

Între timp, pesediștii au trimis de aproape zece zile la Palatul Cotroceni o altă nominalizare pentru ministerul Transporturilor, senatorul PSD Mihai Fifor. Președintele Iohannis nu a luat însă nicio decizie în acest caz, iar ca atare Ioan Rus este în continuare ministrul Transporturilor.