Socialiștii europeni îl susțin pe Victor Ponta: „Măsurile luate au fost constituționale”

Publicat: 11 07. 2012, 18:44
Actualizat: 11 07. 2012, 18:54

Liderul grupului socialiștilor și democratilor din Parlamentul European, Hannes Swoboda, a declarat, la finalul întâlnirii avută la Bruxelles cu Victor Ponta, că măsurile luate în România au fost conforme cu Constituția.

„Guvernul a hotărât să ceară Parlamentului să pună legea referendumului în acord cu decizia CCR. Comisia Europeană nu are toate datele problemei. Să lăsăm Comisia să-și facă analiza completă, fără speculații”, a spus Swoboda.

El a adăugat că anumiți parlamentari români încearcă să „strice  imaginea țării”, „lucru de neacceptat” din punctul său de vedere.

Premierul Victor Ponta a subliniat că în România legea și valorile UE sunt respectate. „Parlamentul l-a suspendat pe președinte conform Constituției, iar poporul va decide la referendum dacă președintel va pleca de la Cotroceni”, a menționat Ponta. Potrivit acestuia, Curtea Constituțională a „spus clar că suspendarea este legitimă, iar procedura din Parlament a fost constituțională”.

„Am cerut să mă întâlnesc cu toți reprezentanții grupurilor politice din Parlamentul European. Îmi pare rău că domnul Daul (n.r. – șeful grupului PPE) nu a dorit să se întâlnească cu mine, mă voi întâlni cu domnii Rompuy, Barosso și le voi demonstra că statul de drept nu este în pericol”, a precizat Ponta.