Sorin Grindeanu, despre aprobarea bugetului de stat pe 2022: Am fost sceptic că vom putea până în Sărbători să îl şi votăm în Parlament, mi-aş dori acest lucru

Publicat: 13 12. 2021, 13:54
Actualizat: 13 12. 2021, 20:23
8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Sorin Grindeanu, după ce o locomotivă a luat foc pe Valea Prahovei: „Nu e primul și nici ultimul incident, din păcate” / Vicepremierul Sorin Grindeanu / Sursa: Guvernul României

 Vicepremierul Sorin Grindeanu, prim-vicepreședinte al Partidului Social Democrat, a declarat, luni, după şedinţa conducerii PSD, că există un semn de întrebare în privinţa aprobării în Parlament a Legii bugetului de stat pe 2022 până la finalul anului.

 Sorin Grindeanu s-a arătat sceptic în privinţa şanselor ca bugetul de stat pe 2022 să treacă şi de votul Legislativului până la Sărbători, după ce premierul Nicolae Ciucă a anunțat intenția de a-l trimite în Parlament până la Crăciun.

„E un semn de întrebare…”

Coaliţia de guvernare urmează să se reunească, în şedinţă, de la ora 16.00, pentru a discuta despre bugetul pe 2022, ministrul Finanţelor Publice fiind aşteptat să prezinte prima schiţă a bugetului.

„E un semn de întrebare… Am fost sceptic că vom putea, până în Sărbători, să îl şi votăm în Parlament, mi-aş dori acest lucru, dacă aceste discuţii vor fi mai scurte şi vor mulţumi, cât de cât, fiecare titular, fiecare parte”, a spus Sorin Grindeanu la sediul partidului, citat de News.ro.

Vicepremierul social-democrat a precizat că resursele bugetare trebuie asigurate de Ministerul Finanţelor Publice. „Tot ceea ce este prins în programul de guvernare va fi prins şi în buget”, a spus Sorin Grindeanu.

Ședință a coaliției

Luni, de la ora 16:00, reprezentații partidelor din coaliţia de guvernare se reunesc într-o şedinţă în care ministrul Finanţelor Publice, Adrian Câciu, este aşteptat să prezinte proiecţia bugetară pe 2022.

Guvernul Ciucă s-a angajat că va trimite bugetul în Parlament pentru a fi adoptat până în sărbătorile de Crăciun. Premierul a spus că luni va fi o primă formă a proiectului, iar aprobarea în Parlament a rămas pentru data de 23 decembrie. „Din punctul meu de vedere ar trebui să finalizăm anul și cu un buget trecut prin Parlament”, a declarat și Marcel Ciolacu, președintele PSD și al Camerei Deputaților.

Ministrul Finanţelor afirma că bugetul pentru 2022 va fi construit fără a include noi taxe. „Pregătim un buget echilibrat și responsabil pentru a stimula economia și a împărți mai corect banii țării pentru binele tuturor românilor! Am început analiza proiecțiilor bugetare pentru anul viitor și fundamentarea documentelor care însoțesc proiectul de buget pentru 2022: Strategia fiscal-bugetară și proiectul legii plafoanelor bugetare. Avem de recuperat multe întârzieri și lucruri nerealizate la timp, dar lucrăm temeinic, așezat și găsim soluții”, a trasmis Adrian Câciu.