VIDEO | Marcel Ciolacu: Din punctul meu de vedere ar trebui să finalizăm anul și cu un buget trecut prin Parlament

Publicat: 08/12/2021, 19:20
Actualizat: 08/12/2021, 19:41

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri, că liderii coaliției de guvernare au discutat și s-au înțeles ca la finalul săptămânii să mai existe câteva discuții pe tema bugetului pentru anul 2022. El a precizat că până la finalul anului acest lucru se va întâmpla.

„Din punctul meu de vedere ar trebui să finalizăm anul și cu un buget trecut prin Parlament”, a declarat Marcel Ciolacu.

Despre certificatul verde, Marcel Ciolacu a afirmat că reprezintă „o urgență” și îl așteaptă pe ministrul Sănătății cu propunerea legislativă pentru a fi discutată în cadrul coaliției.

„Dacă vine Alexandru Rafila a zis că va transmite la fiecare președinte al coaliției această propunere legislativă. Mai mult ca sigur este o urgență și va fi vorbit acest proiect legislativ”, a afirmat liderul PSD.

Întrebat dacă vor fi prefecți care nu vor fi de aceeași culoare politică cu șeful CJ, Ciolacu, a răspuns: „Nu s-a discutat acest lucru. S-a lăsat totuși o portiță că dacă există astfel de discuții – să fie între cei trei lideri ai coaliții”.

Chestionat dacă așa-numita taxă de solidaritate – care a fost propusă de UDMR, dar care s-a lovit de opoziția PNL – mai este o opțiune, liderul social-democraților a explicat: „Stați să vedem cifrele bugetare.

„Există această discuție, dar noi am prins în programul de guvernare foarte clar că vom vorbi anul viitor dacă se impun noi taxe sau nu. Oricum, orice taxă pe care o hotărăște coaliția să fie prinsă – și modificat Codul fiscal – are un termen de șase luni până intră în vigoare, conform legii. (…) Este posibil să nu fie nevoie de o astfel de taxă”, a spus președintele social-democraților.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marți la TVR 1, că nu au existat certuri în cadrul întâlnirilor, dar e nevoie ca cele trei partide din coaliția de guvernare să discute mai aplicat pe anumite subiecte.

„Nu ne-am certat. Adevărul este că nu ne-am certat. Lucrul cel mai important că în această perioadă vom avea foarte multe întâlniri în coaliţie. Vrem să avem buget până la sfârşitul anului şi vrem să avem discuţii, asta e normal, e firesc”, a afirmat Kelemen Hunor.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât laciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase