Statutul deputaților și senatorilor se amână până la toamnă. Revelația parlamentarilor după articolul din Gândul: „Așteptăm să se publice decizia CCR”

Publicat: 26 06. 2013, 13:15
Actualizat: 20 03. 2015, 12:18

La o zi după ce președintele Senatului anunțase cu entuziasm că parlamentarii își vor vota astăzi statutul declarat parțial neconstițuțional chiar și în condițiile în care decizia Curții Constituționale nu se va oficializa prin publicarea în Monitorul Oficial, aleșii s-au răzgândit. Revelația parlamentarilor a fost anunțată, în schimb, de președintele Camerei Deputaților: „Așteptăm să se publice decizia CCR în Monitorul Oficial. Din informațiile pe care le dețin, raportul s-a încheiat, dar există o opinie separată și nu va fi publicată în Monitorul Oficial în timp util”.

În concluzie, parlamentarii au decis să amâne votul până la toamnă, la revenirea din vacanță, luând astăzi în calcul un detaliu esențial semnalat pentru gândul de membrii comisiei de statut încă de ieri: proiectul de lege nu fusese rediscutat în comisie.

Cu statutul amânat, parlamentarii se pregătesc să ceară Guvernului bani în plus, la rectificarea din iulie, pentru a-și putea susține cheltuielile până la finalul anului. „Vom cere o rectificare în plus. Nu avem ce să facem, noi am făcut ce-am putut”, a spus Zgonea.