Stelian Ion este propunerea USR pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților

Publicat: 28 05. 2019, 20:03

This browser does not support the video element.

„Este de dorit să avem un candidat unic al Opoziției. Vom participa la discuții în orele următoare cu liderii grupurilor parlamentare. USR are ca propunere pe colegul nostru Stelian Ion, cel care face parte din Comisia juridică și una dintre figurile cele mai prezente în lupta pentru apărarea Justiției. (…) Vom vedea care sunt propunerile celorlalte partide și sperăm să avem o variantă de a avea un candidat unic, astfel încât conducerea Camerei Deputaților să revină acelei părți care reprezintă electoratul modern, proeuropean”, a declarat liderul USR, Dan Barna.

El a mai spus că Stelian Ion are competența, „element care nu a mai fost de actualitate în Parlament în ultimii ani”.

„Are de partea lui competența și credibilitatea. Din acest motiv, vom încerca să-i convingem pe colegii noștri că este cea mai înțeleaptă și matură opțiune pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților”, a mai spus Barna.

Liberalii o susțin, potrivit unor surse MEDIAFAX, pe Raluca Turcan. De asemenea, ProRomânia va avea candidat propriu.

Conform unor surse politice, liberalii au propus susținerea unui candidat unic la funcția de președinte al Camerei Deputaților, însă USR a ales să facă public numele persoanei pe care o susține pentru a ocupa funcția ocupată până luni de Liviu Dragnea.