Strategia PSD merge mai departe: după ce că e neortodox și băsist, Klaus Iohannis e și „bigam”

Publicat: 25 08. 2014, 17:40

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, luni, că Klaus Iohannis este într-un caz de „bigamie politică” și că acesta acuză proiectul prin care primarii pot opta pentru un partid, deși el a făcut exact acest lucru, adăugând: „Sincer, nu am crezut că acest domn are atâta ipocrizie”.

„Sincer, nu am crezut că acest domn are atâta ipocrizie încât să acuze un proiect de act normativ care ar da posibilitatea aleșilor locali să facă exact ceea ce a făcut dumnealui. Domnul Iohannis a candidat în 2012 pentru Primăria Sibiului pe listele Forumului Democrat German și a migrat la PNL”, a afirmat Dragnea, într-o conferință de presă susținută la Baia Mare.

El a arătat că Iohannis se află într-un caz de „bigamie politică, fiind și președinte PNL și membru în Forumul Democrat German”.

„Dincolo de asta, domnul Iohannis se găsește într-un caz de bigamie politică. Este președinte PNL și este în continuare membru în Forumul Democat German. De ce este moral pentru Klaus Iohannis să migreze de la organizația pe listele căreia a candidat la PNL și ar fi imoral pentru ceilalți primari din România să poată să aibă o astfel de opțiune? De ce este posibil pentru domnul Iohannis și nu ar avea dreptul ceilalți primari?”, a mai spus Dragnea.

El a adăugat că era mai bine ca Iohannis să fi tăcut decât să aducă el acuze.

„Cred că domnul Iohannis mai bine tăcea decât să iasă el cu aceste acuze”, a mai spus Dragnea.

QUIZ RELIGIE

1. Câți ortodocși trăiesc în România?

2. Klaus Iohannis e luteran. Ce este luteranismul?

3. Care este originea cuvântului ortodoxie?

Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, vineri, la Suceava, că în prezent foarte mulți aleși locali activează pentru alte partide și propune ca pentru o perioadă de două săptămâni să existe posibilitatea ca aleșii locali să își aleagă partidul fără să își mai piardă mandatul, precizând că este necesară o Ordonanță de Urgență în acest sens.

Președintele PNL, Klaus Iohannis, a susținut că adoptarea unui astfel de proiect ar fi o eroare, pentru că ar aproba migrația politică.

„Ar fi o eroare mare de tot dacă Guvernul Ponta ar da ordonanța prin care s-ar aproba migrația politică a primarilor, la fel ca și legea amnistiei și a grațierii pe care și-o doresc foarte mulți din PSD. Eu sunt total împotriva unei astfel de înlesniri. Trebuie să terminăm odată cu migrația politică, trebuie să facem politică pentru România, pentru români, pentru economie, și nu de dragul grupurilor de interese oculte din interiorul partidelor”, a scris Iohannis pe pagina sa de Facebook.