Stroe: Proiectul noului Cod rutier ar putea intra miercuri în ședința de Guvern

Publicat: 30 09. 2013, 16:16
Actualizat: 05 10. 2018, 04:35

Proiectul noului Cod rutier ar putea intra pe ordinea de zi a ședinței de miercuri a Guvernului, potrivit anunțului făcut luni de ministrul de Interne Radu Stroe, înainte de întâlnirea pe care o are la Senat cu parlamentari PSD.

„Dacă terminăm azi-mâine cu succes, miercuri intră în ședința de Guvern”, a declarat Radu Stroe.

Întrebat dacă s-a sfătuit cu premierul atunci când a semnat proiectul de lege privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin, Radu Stroe a refuzat să comenteze: „Nu cunosc”.

Premierul Victor Ponta a cerut, miercuri, în Guvern, ca proiectul Codului Rutier să fie dezbătut și adoptat cât mai curând, fără a se mai încerca „să se împace capra cu varza”, după ce ministrul de Interne, Radu Stroe, afirmase că tocmai acest lucru îl doriseră unele persoane în procesul de dezbatere publică.

Stroe a arătat, la începutul ședinței de guvern, că dezbaterile la Codul Rutier au început deja la grupurile parlamentare, iar în zilele următoare vor fi discuții cu membrii societății civile și ai asociațiilor profesionale.

În urmă cu o săptămână, Ponta i-a cerut ministrului de Interne, Radu Stroe, ca la definitivarea noului Cod Rutier, aflat în dezbatere publică, să țină cont mai ales de numărul prea mare al deceselor în accidente și amenzilor neplătite, ministrul spunând însă că a „atenuat” din sancțiuni inclusiv după emisiuni TV.

Ulterior, liderul liberal, Crin Antonescu, a declarat că BPN al PNL a luat decizia politică potrivit căreia proiectul ministrului de Interne, în forma nouă, să nu fie introdus pe ordinea de zi a Guvernului în următoarele două săptămâni, acest timp urmând a fi destinat dezbaterilor.

În aceeași zi, sancțiunile din noua legislație rutieră din proiect au fost micșorate substanțial față de proiectul inițial.