SURSE: Marcel Boloș, în cărți pentru Ministerul Finanțelor din Guvernul Cîțu

Publicat: 20 12. 2020, 08:43
SURSE: Marcel Boloș, în cărți pentru Ministerul Finanțelor din Guvernul Cîțu Sursă foto: GOV.RO

Marcel Boloș, actualul ministru al Fondurilor Europene (MFE), este luat în calcul în interiorul PNL pentru postul de ministru al Finanțelor Publice, portofoliu care le va reveni liberalilor, potrivit unor surse din partid citate de G4Media. El este susținut de o parte a liderilor de la centru, dar și din teritoriu.

Marcel Boloș, în cărți pentru Ministerul Finanțelor din Guvernul Cîțu

Actualul ministru al Fondurilor a gestionat și elaborarea Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), documentul strategic care prevede modul în care România va cheltui în următorii patru ani cele 30 de miliarde de euro de la UE destinați relansării economice. Planul este în plină negociere cu UE, după ce Comisia Europeană a cerut României să se angajeze la reforme structurale în domenii,

În 2012, Marcel Boloș a devenit secretar de stat la Ministerul Dezvoltării Regionale, ministru fiind Eduard Hellvig, actualul director al SRI. Între 2013 și 2015, Boloș a fost director general și coordonatorul Autorității de Management din Ministerul Transporturilor – adică omul care gestiona proiectele cu finanțare europeană, iar în Guvernul Cioloș a fost secretar de stat la Ministerul Transporturilor. Între 2017 și 2019 a fost directorul general al Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Vest, iar din noiembrie anul trecut a devenit ministru al Fondurilor Europene

Orban: „N-am finalizat negocierile”

Așa cum GÂNDUL.RO a scris în exclusivitate(DETALII AICI), mai mulți lideri PNL, membri în Biroul Politic Național (BPN), printre care și puternicii lideri locali din Ardeal, ar fi fost de acord cu convocarea unei ședințe în care să îl confrunte pe fostul premier Ludovic Orban. Liberalii sunt nemulțumiț de rezultatul negocierilor de vineri cu USR-PLUS și UDMR, deoarece fostul premier a cedat cele trei ministere râvnite de partid – Dezvoltarea, Transporturilor și Fondurile Europene.

Niciodată nu pot fi toți mulțumiți. N-am finalizat negocierile. În acel moment, toate candidaturile la funcție de demnitate publică vor fi analizate în forurile statutare ale BPN și vom decide cei mai buni candidați ai partidului pentru protofoliile pe care le deținem.Am respectat mandatul biroului politic întru totul.Nu trebuie să existe nicio problemă în faptul că un portofoliu este deținut de o altă formațiune politică din coaliție. Suntem parteneri”, a declarat Ludovic Orban la Digi 24.

Totodată, fostul premier  Ludovic Orban a precizat că între el și liderii din Ardeal “nu există nicio tensiune”: „Nu toată lumea poate fi mulțumită. Într-o coaliție nu poți să iei tot.Sunt colegi care poate nu sunt mulțumiți. Este firesc”, a mai explicat Ludovic Orban.

Liderii PNL, USR-PLUS și UDMR au stabilit împărțirea ministerelor

Liderii PNL, USR-PLUS și UDMR au anunțat, tot vineri seara, cum se vor împarți ministerele, în urma negocierilor de la Vila Lac.

Ministerele ce revin PNL sunt: Ministerul Apărării Naționale, Ministerul de Externe, Ministerul Finanțelor Publice, Ministerul de Interne, Ministerul Educației Naționale, Ministerul Energiei, Ministerul Agriculturii, Ministerul Culturii și Ministerul Muncii și Protecției Sociale.