Surse: PSD acceptă să renunțe la funcția de premier și să susțină un Guvern tehnocrat

Publicat: 05 11. 2015, 18:52

Astfel, deși cu o zi înainte liderul PSD Liviu Dragnea a vorbit despre existența coaliției formate alături de UNPR și de ALDE, punctul de vedere exprimat în fața președintelui Klaus Iohannis s-a referit strict la poziția PSD. Potrivit unor surse social-democrate, subiectul relației cu UNPR nu a fost ridicat în consultările de la Palatul Cotroceni, însă PSD caută în continuare o soluție de formare a unui Guvern fără sprijinul sau aportul progresiștilor.

În privința Guvernului, social-democrații nu au prezentat nicio variantă de premier, deși Liviu Dragnea susținea miercuri că PSD are o propunere pe care o va face președintelui. Social-democrații consideră în acest moment că este „imposibilă” crearea unui Guvern cu prim-ministru politic și nu vor să facă o astfel de nominalizare.

Potrivit surselor citate, schimbarea de poziție și renunțarea la asumarea directă a guvernărnii a survenit și ca urmare a celei de-a doua zile de proteste și a mesajelor lansate de cei care au ieșit în stradă.

Astfel, în discuțiile cu președintele Klaus Iohannis, social-democrații și-au exprimat disponibilitatea de a sprijini un guvern cu premier tehnocrat și chiar cu miniștri fără apartenență politică, însă numai în baza unui acord rezultat dintr-o majoritate confortabilă în Parlament.