Tăriceanu, atac la PNL și la „derapajele” lui Iohannis. Ce spune despre candidatura la prezidențiale

Publicat: 10 06. 2014, 13:39
Actualizat: 30 07. 2014, 22:54

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, se pregătește să-și lanseze o platformă liberală, cu numele de „Grup de inițiativă pentru păstrarea identității liberale”, din care, susține el, vor face parte și actuali parlamentari PNL.

„Se constituie ca un semnal de alarmă pentru derapajele pe care PNL le înregistrază în acest moment, mă refer la abaterile de la statut, deciziile privind fuziunea cu PDL, plecarea din familia ALDE și trecerea la PPE. Cu timpul o să putem discuta și despre candidatura la prezidențiale. Grupul va fi și în interior, și în afară, n-are importanță. Important e semnalul pe care vrem „, a declarat Tăriceanu, la Parlament.

Totodată, fostul președinte PNL a lansat un atac la actual șef liberal, Klaus Iohannis, despre care a spus că acționează nestatutar.

„Președintele interimar interpretează statutul așa cum dorește, iar în interpretarea domniei sale, desconsideră aceste derapaje și acționează nestatutar”, a adăugat președintele Senatului.

Referitor la o eventuală candidatură la alegerile prezidențiale din toamnă, președintele Senatului a precizat că, deși premierul Victor Ponta a spus că nu va avea susținerea PSD, poate lua în calcul o candidatură independentă.

„Pot s-o iau în calcul, dar e prea devreme ca să mă pronunț”, a mai spus el.

Inițial, Călin Popescu Tăriceanu, după ce a demisionat din PNL, a anunțat că va forma un nou partid de centru-dreapta, numit Partidul Reformator Liberal, la care ar fi urmat să adere o mare parte dintre liberalii care nu au susținut ieșirea PNL de la guvernare. Ulterior, Tăriceanu s-a răzgândit și a spus că va crea o simplă platformă liberală.