Tăriceanu: DNA încearcă o „lovitură de stat” și dărâmarea Guvernului

Publicat: 25 09. 2017, 08:26

„Ca o instituție a statului să se ocupe de soarta unei bălți de pescuit de pe malul Dunării…este evident că nu asta se urmărește, ci cu totul altceva. Lucrurile au intrat pe un parcus pe repede înainte din momentul în care au început să transpire anumite informații legate de controlul pe care Inspecția Judiciară îl face la DNA. (…) Asistăm la o încercare disperată de decapitare a Inspecției Judiciare, în așa fel încât să nu poată fi în măsură să prezinte Raportul. Din acel moment începe derularea evenimentelor”, a spus Tăriceanu la Antena 3, solicitat să comenteze acuzațiile pe care DNA le-a formulat la adresa a doi miniștri din Guvernul Tudose.

„Și eu și domnul Dragnea am primit informații că se încearcă cu disperare deschiderea unor dosare de urmărire penală împotriva noastră sau împotriva unor membri ai Guvernului și aceste lucruri s-au materializat prin ceea ce s-a întâmplat în această săptămână. Acțiunea e menită să realizeze câteva scopuri: să distragă atenția publică de pe DNA, care e măcinată de scandaluri interne (…) și doi, care e cel mai important, se încearcă o lovitură de stat și nu cumva să credeți că spun lucrurile cu ușurință, se încearcă dărmarea acestui Guvern, destrămarea coaliției, a PSD și aceste lucruri sunt evidente pentru că DNA a ajuns să fie un instrument care face poliție politică în România”, a adăugat Tăriceanu.

Vicepremierului Sevil Shhaideh a fost pusă vineri sub urmărire penală de către procurorii DNA pentru abuz în serviciu în dosarul „Insula Belina”, dosar în care DNA cere și încuviințarea urmăririi penale pentru Rovana Plumb, ministru al Fondurilor Europene.

Procurorii cer urmărirea penală pentru Rovana Plumb în legătură cu săvârșirea complicității la infracțiunea de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în exercitarea funcției ministeriale.