Tăriceanu îl atacă pe Băsescu: „Corupția stă bine mersi în familia sa”

Publicat: 25 06. 2014, 15:18
Actualizat: 30 07. 2014, 16:03

După ce Parlamentul a adoptat o declarație politică prin care i se cere demisia lui Traian Băsescu, președintele Senatului,  Călin Popescu Tăriceanu, l-a acuzat pe șeful statului că „în familia sa corupția stă bine mersi”.

„Această atitudine reliefează în fond o stare de fapt inacceptabilă legată de pierderea prestigiului instituției prezidențiale, de onorabilitate și pierderea legitimității în condițiile în care președintele, împreună cu familia lui, este legat indisolubil de un grav scandal de corupție alături de grupuri de crimă organizată. În ciuda dezbaterilor privind lupta împotriva corupției aflăm că de fapt corupția stă bine mersi în familia președintelui fără ca el să acționeze în vreun fel”, a declarat Tăriceanu, după ședința Parlamentului.

Mai mult, președintele Senatului a subliniat faptul că scandalul în care este implicat Mircea Băsescu ar putea avea un ecou extern.

„Președintele este recidivist în această atitudine de desconsiderare a Parlamentului, de subminare a prestigiului instituției, este o caracteristică a mandatului său. Există riscul să se treazească complet izolat pe scena politică internațională”, a mai spus el.

Întrebat despre legitimitatea votului parlamentarilor acuzați de fapte de corupție, fostul președinte al PNL a explicat că, din punct de vedere legal, acesta este legitim, iar decizia de a demisiona sau nu le aparține.

„Fiecare parlamentar are dreptul de a-și decide cariera politică. Situația în care ei sunt nu împiedică cercetările justiției. Atâta vreme cât nu este o interdicție legală, votul este legitim, întrebarea poate fi despre moralitate”, a precizat Tăriceanu.

Parlamentul a adoptat, miercuri, o declarație politică prin care i se cere demisia șefului statului, în contextul în care Mircea Băsescu este arestat preventiv, fiind acuzat de corupție, în dosarul Bercea Mondial.