Tăriceanu, mărturii despre sistemul judiciar. Ce spune președintele Senatului despre Kovesi

Publicat: 01 11. 2017, 23:13

„Modelul din Rusia este și în România. Până și intelectualii preferă o tăcere condamnabilă. Un parlamentar mi-a spus, astăzi, că un procuror a spus că, până nu se arestează un judecător, nu se vor stopa aceste achitări. Procurorul a spus asta în urma achitărilor pe bandă rulantă”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la România TV.

Șeful Senatului a mai spus că procurorul șef al DNA Laura Codruța Kovesi a călcat Constituția de două ori în picioare într-un an, iar „președintele României nu poate fi absent în aceste situații. Mai mult de atât, laudă procurorii”.

Cât privește legile Justiției, Tăriceanu susține că procurorii șefi trebuie numiți de către Consiliul Superior al Magistraturii. „Vreau să scoatem justiția din factorul politic care este și președintele”, a spus Tăriceanu.

De altfel, președintele Senatului l-a acuzat și zilele trecute pe șeful statului Klaus Iohannis de faptul că este beneficiarul statului paralel, având ca scop obținerea unui nou mandat la Cotroceni și „trecerea în uitare și prescrierea ilegalităților comise în perioada când deținea funcția de primar al Sibiului”.