Tăriceanu: Premierul ALDE-PSD ar putea fi Dragnea, Constituția nu prevede „interdicții suplimentare”

Publicat: 03 12. 2016, 17:42
Actualizat: 26 03. 2019, 01:32

„În mod cert, după alegeri, nu știu dacă în noaptea alegerilor sau a doua zi, dar sigur că o dată partidul nostru, validat de electorat, având un candidat la funcția de prim-ministru, va merge la negocieri cu PSD, având în vedere că nu putem să mergem mai departe să propunem Cotroceniului decât un singur candidat la funcția de prim-ministru”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

El a mai spus că „în niciun caz” PSD și ALDE nu vor propune fiecare câte un candidat de premier, pentru că, indiferent dacă PSD va avea cele mai bune rezultate la alegeri, ALDE este un „element” de care social-democrații nu se pot lipsi pentru a-și asigura majoritatea în Parlament. 

„Cred că e o logică simplă de tot, care o să ne oblige să mergem cu o singură propunere, fiecare având perspectiva proprie – PSD are o perspectivă politică aparte, ținând cont de programul lor, de rezultatul lor la alegeri, dar și poziția noastră, care aș spune că nu e cu nimic mai puțin valoroasă – reprezintă electoratul liberal și reprezintă un element necesar pentru asigurarea unei majorități în Parlament pentru viitorul guvern”, a adăugat liderul ALDE.

Călin Popescu Tăriceanu a mai spus că, din punct de vedere constituțional, Liviu Dragnea, poate fi desemnat să formeze viitorul guvern.

„Nu sunt jurist de profesie, chit că am o perspectivă politică clară asupra acestei situații pe care o știm cu toții. Există perspectiva constituțională, care e foarte clară – nu există interdicții suplimentare pentru cineva care poate să fie viitor prim-ministru. Există legea în vigoare, care aduce restrângeri, dar lucrurile acestea, la momentul oportun, o să le discutăm și o să vedem care este soluția pe care o vedem”, a conchis Călin Popescu Tăriceanu.