Toader, la discuții cu Tăriceanu înainte de întrevederea cu Dragnea: „Nu fac eu autoevaluarea”

Publicat: 12 06. 2017, 13:43
Actualizat: 26 03. 2019, 01:59

„Competența mea ca ministru al Justiției nu este de a discuta și de a aprecia cum rămâne cu Guvernul. (…) Nu am vorbit niciun cuvânt în plus, niciun cuvânt în minus. Nu am deschis subiectul, nici nu era cazul din punctul meu de vedere, despre Guvern, nu a deschis dânsul subiectul despre Guvern”, a declarat Tudorel Toader, după discuțiile avute cu șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Întrebat dacă, din punctul său de vedere, la Ministerul Justiției există întârzieri față de termenele din programul de guvernare, Toader a răspuns că nu e firesc să-și facă autoevaluarea.

„Nu fac eu evaluarea, autoevaluarea. Dumneavoastră aveți programul de guvernare, este accesibil oricui din România, Știți ce am fãcut, ce n-am fãcut. Nu e firesc eu să vorbesc despre mine”, a precizat Toader.

Pe de altă parte, Toader a afirmat că, până în prezent, nu a fost chemat la discuții de președintele PSD, Liviu Dragnea, care declara, duminică seara, că va purta discuții cu miniștrii luni și marți.

„Evaluarea a ajuns la final. Noaptea asta lucrăm să o ordonăm, mâine (luni, n.r.) finalizăm concluziile și pachetul de propuneri”, declara, la acel moment, Liviu Dragnea, arătând că evaluarea a constat în „scanarea” promisiunilor din programul de guvernare și aprecierea stadiului de îndeplinire pentru fiecare în parte.