Toader, reacție la votul pe MOȚIUNEA la adresa sa: „Mi-am explicat punctul de vedere. Parlamentul decide!”

Publicat: 20 03. 2019, 09:44

„Eu am fost în plenul Parlamentului când a fost citită și dezbătută moțiunea, am vorbit aproape 50 de minute, mi-am explicat punctul de vedere cu privire la criticile formulate și Parlamentul va decide”, a declarat Tudorel Toader.

Întrebat dacă vrea să rămână la Ministerul Justiției, ministrul a completat: „Eu mi-am îndeplinit atribuțiunile pe care le-am avut de exercitat. Ceea ce va fi va fi în condițiile legii și voi proceda ca atare”.

Camera Deputaților votează, miercuri, moțiunea simplă la adresa ministrului Justiției Tudorel Toader. Moțiunea a fost dezbătută pe 5 martie, în aceeași zi în care Guvernul a adoptat proiectul pentru modificarea OUG 7 pe legile justiției, în ciuda avizului consultativ negativ al CSM. Moțiunea trebuia să fie votată de către deputații pe 7 martie, însă PSD nu a asigurat cvorum, iar plenul a fost suspendat.

Social-democrații i-au reproșat ministrului Tudorel Toader faptul că nu a adoptat o Ordonanță de Urgență în privința Codului Penal și Codului de Procedură Penală, așa cum a fost stabilit în CEx al PSD. Pe de altă parte, pe 6 martie, Kelemen Hunor a anunțat că UDMR îl va sancționa pe ministrul Justiției la vot din cauza OUG pe legile Justiției, despre care a spus că „nu e una rațională”.