Trădat de partid, Nicușor Dan anunță că DEMISIONEAZĂ din USR. UPDATE

Publicat: 01 06. 2017, 13:53
Actualizat: 28 09. 2018, 05:06

UPDATE 10:43 Liderul USR Nicușor Dan a anunțat, pe Facebook, că, joi, de la ora 14.00, va explica demisia sa din formațiunea pe care a fondat-o în 2016, după ce, miercuri seara, conducerea partidului a decis să nu susțină revizuirea Constituției.

„Azi de la ora 14 la sediul grupului parlamentar al USR din Camera Deputatilor voi susține o conferință de presă în care voi detalia și voi explica demisia mea din USR”, a anunțat Nicușor Dan pe Facebook.

USR a decis, miercuri seară, să nu susțină revizuirea Constituției în sensul redefinirii familiei ca fiind uniunea dintre un bărbat și o femeie, decizie care a atras nemulțumirea președintelui USR, Nicușor Dan, care a anunțat că va demisiona de la conducerea partidului.

Decizia de a nu susține modificarea Consituției a fost luată cu 11 voturi „pentru”, 8 „împotrivă” și 2 abțineri.

Nicușor Dan a părăsit ședința amenințând că va demisiona, au declarat surse din USR pentru MEDIAFAX, nefiind excluse negocieri pentru ca Nicușor să rămână la conducerea fomațiunii.

Președintele USR, Nicușor Dan, a declarat, miercuri seară, pe Facebook, că „Biroul Național al USR a luat o decizie”, afirmând că aceasta este „singura știre pentru azi” și urându-le succes candidaților USR înscriși în cursa pentru alegerile din 11 iunie.

„Biroul Național al USR a luat o decizie. E singura știre pentru azi. Până pe 11 iunie mult succes candidaților USR din Târgu Jiu, Bușteni, Lupeni, Craiova, Roman, Almaș și Covăsânț din județul Arad”, a declarat președintele USR, Nicușor Dan, pe Facebook.

Deputatul USR Dan Barna a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că Nicușor Dan nu a fost de acord cu decizia Biroului Național de a nu susține modificarea revizurii Constituției și a anunțat că va demisiona, precizând că însă că nu s-a înregistrat nicio demisie.

„A fost o ședința în care spiritele s-au încins destul de mult. În urma ei a fost o decizie a Biroului Național de poziționare împotriva modificării Constituției. Nicușor Dan a precizat că nu este de acord cu acestă poziționare și în acest context s-au spus multe lucruri. Nu există o demisie înregistrată”, a declarat deputatul Dan Barna, la solicitarea MEDIAFAX.

Solicitat să precizeze dacă Nicușor Dan a declarat în ședință că va demisiona din funcția de conducere a partidului, Barna a răspuns că „este unul dintre aspectele exprimat în cadrul discuțiilor”.