Traian Băsescu cere prelungirea programului de vot pentru diaspora

Publicat: 16 11. 2014, 18:57

Președintele Traian Băsescu cere prelungirea programului de vot pentru secțiile din străinătate, în contextul în care mii de oameni așteaptă să-și exercite dreptul la vot în Londra, Paris, Munchen, Viena, Dublin și nu numai.

„Președintele României, domnul Traian Băsescu, a observat posibile dificultăți în a asigura dreptul de a vota tuturor românilor din diasporă. În aceste condiții, solicită Guvernului României o întrunire de îndată în care să emită o ordonanță de urgență care să prelungească programul de votare până la ora 24.00. Intervenția domnului președinte Traian Băsescu vine ca urmare a mesajelor și semnalelor primite din străinătate, potrivit cărora mulți cetățeni români care stau de câteva ore la coadă estimează că nu vor putea vota”, a transmis șeful statului, prin intermediul unui comunicat de presă al Administrației prezidențiale.

Mii de oameni așteaptă să-și exercite dreptul la vot la secțiile de votare din Londra, Paris, Munchen, Dublin, Milano, Stuttgart și Bruxelles, de mai multe ore, însă fără niciun rezultat. Până la ora 13:00, conform rezultatelor furnizate de Biroul Electoral Central, peste 114.000 de români reușiseră să voteze în secțiile din străinătate.