Traian Băsescu, despre demisia lui Anisie: Îi cer demisia lui Cioloș! / Cine să vină? Că ăștia guvernează cu linia a cincea din partid

Publicat: 14 09. 2020, 19:03
Actualizat: 14 09. 2020, 19:26
Traian Băsescu, despre demisia lui Anisie: Îi cer demisia lui Cioloș! / Cine să vină? Că ăștia guvernează cu linia a cincea din partid / Sursă FOTO: GÂNDUL

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a comentat într-o conferință de presă susținută luni a comentat mesajul lui Dacian Cioloș prin care cere demisia ministrului Educației, Monica Anisie, din cauza modului în care a gestionat redeschiderea școlilor și  începutul noului an școlar în contextul pandemiei de coronavirus.

„Eu îi cer demisia lui Cioloș din politică după ce a desființat Doi și-un sfert și a lăsat toate clanurile să își facă de cap. Ce demisie să mai ceri? Și cine să vină? Că ăștia guvernează cu linia a cincea din partid, că primele patru s-au dus”, a susținut candidatul PNP la Primăria Capitalei.

Traian Băsescu, despre demisia lui Anisie: Cine să vină? Că ăștia guvernează cu linia a cincea din partid

Recent, liderul PLUS, Dacian Cioloș, s-a arătat nemulțumit de ministrul Educației, Monica Anisie, în ceea ce privește modul în care a gestionat începerea noului an școlar și redeschiderea școlilor.

Acesta a susținut că nu este normal ca autoritățile din Educație să fie luate pe nepregătite după atâtea luni de la începutul pandemiei și se declară nemulțumit și de birocrația excesivă din sistem.

Dacian Cioloș: Monica Anisie ar trebui să plece de la Minister de urgență

Astfel, liderul PLUS le-a dat dreptate cetățenilor care consideră că Guvernul și autoritățile în general dau dovadă de incompetență.

„Ministerul Educației nu știe ce vrea, dar știe că vrea să se facă așa cum vrea el. După șase luni de pandemie, iar «ne-a prins iarna pe nepregătite», iar ne irită cetățenii cu pretențiile lor permanente și scoatem încă o dată din pălărie soluția magică a oricărui funcționar depășit de situație: să trimitem lumea după o altă adeverință, să umplem țara de cozi și dosare cu șină. Distanțare socială? Da, dar doar după ce ai stat la coadă până ți-au amorțit picioarele, spatele și gândurile, alături de alți oameni la fel de iritați și obosiți ca tine. Să încetăm să ne mirăm că opinia generală este că guvernul sau autoritățile sunt incompetente, pentru că adevărul adevărat este că de cele mai multe ori chiar așa și este. Guvernul este incompetent în chestiunea deschiderii școlilor. Până ieri, cerea adeverințe de la toți elevii, astăzi doamna Anisie zice că nu mai e nevoie. Până ieri, era nevoie de «pepsiglas», azi nu mai trebuie. Până ieri, Guvernul anunța tablete și internet pentru toate școlile, azi are doar pentru câteva”, a scris Dacian Cioloș pe Facebook.

De asemenea, Traian Băsescu a declarat duminică că PNL „guvernează cu mulți dintre analfabeții funcționali care au ajuns în funcții înalte”. Despre Monica Anise, acesta a susținut că dacă ar fi știut ceva despre educație ar fi redus consistent numărul de materii predate la școală în această perioadă de pandemie.

Traian Băsescu, despre Monica Anisie: Degeaba citește despre educație, pentru că nu înțelege

„Degeaba citește despre educație, pentru că nu înțelege”, a subliniat Băsescu.

„Este revoltător să vezi că se planifică inclusiv zile cu șapte ore de curs pentru copii în situație de pandemie. Acest mastodont neperformant care e Ministerul Educației nu a făcut un pas în restructurarea curriculei. Pe timp de pandemie, cum să gândești să fie o zi în care să ții copilul șapte ore la școală, în loc să faci o restructurare și să-i lași numai cu materiile principale?”, a declarat acesta.

În ceea ce privește lipsa manualelor de la început de an școlar, Băsescu a afirmat că nu este surprins de această situație.

„Știți vreun an în ultimii 20 de ani când au fost date manualele gata la începutul anului școlar? Nu. Este o incapacitate administrativă greu de îndepărtat în Ministerul Educației care face ca an de an ca măcar câteva manuale să nu fie gata la momentul deschiderii școlilor. (…) În ceea ce privește manualele, nu e nimic nou sub soare, aceeași incompetență”, a spus Băsescu.