Traian Băsescu, după ce a purtat tricoul cu PMP: „Nu spun că acesta este comportamentul tipic al unui președinte”

Publicat: 11 05. 2014, 19:00
Actualizat: 31 07. 2014, 14:01

Invitat la Digi 24, președintele Traian Băsescu și-a explicat, din nou, alegerea de a purta tricoul cu Partidul Mișcarea Populară pe plajă. După ce Victor Ponta a sesizat CCR, invocând un conflict de interese între instituții tocmai pentru că șeful statului ar fi încălcat prevederile constituționale, șeful statului a reiterat faptul că, cel puțin legal, nu a greșit cu nimic.

Întrebat dacă moralitatea faptei sale este îndoielnică, așa cum a fost dezbătută de opinia publică, președintele a confirmat. „Da, așa este. Nu spun că acesta e comportamentul tipic al unui președinte, moral se poate discuta, așa este. Legalitatea însă nu poate fi pusă la îndoială”, a precizat Băsescu.

Mai mult, șeful statului a spus că „un președinte pe o plajă nu este o instituție și că nu a emis niciun act”, fapt pentru care un eventual conflict între instituții nu există.

„Au fost niște poze pe plajă puse pe Facebook, apoi preluate de toate televiziunile. Ce vină are președintele că ați preluat pozele? Știam că vă veți repezi pe ea, ăsta e raționamentul, dar nu e unul dovedibil. Ce document am emis eu ca televiziunile să preia de pe Facebook?”, a mai spus el.