Traian Băsescu, după votul în cazul lui Chițoiu: „Se confirmă că Guvernul Ponta este un guvern corupt”

Publicat: 11 03. 2014, 21:29
Actualizat: 09 06. 2014, 20:49

Președintele Traian Băsescu a făcut o declarație despre „noul episod din Parlamentul României”, menționând că prin votul în cazul fostului ministru de Finanțe Daniel Chițoiu, „majoritatea parlamentară a refuzat azi, din nou, să lase justiția liberă în condițiile în care Parlamentul României este acuzat în raportul UE care vizează actele de corupție”. De pe altă parte, președintele a făcut un apel pentru ca nouă taxă pe carburant să nu fie introdusă începând cu 1 aprilie.

„Noul episdod, cel legat de fostul ministru al Finanțelor, domnul Chițoiu, este o confirmare că ceea ce s-a înscris în raportul MCV, dar și în cel cu privire la corupția din UE este adevărat”, a spus șeful statului.

Potrivit lui Băsescu, se confirmă că Guvernul Ponta este unul corupt.

„Facem eforturi uriașe să deschidem porțile Schengen, pentru populație. Parlamentarilor din majoritatea parlamentară nu le pasă”, a spus Băsescu.

Camera Deputaților a respins, marți, prin vot secret, cererea privind încuviințarea urmăririi penale a lui Daniel Chițoiu. Au votat împotriva solicitării de începere a urmării penale 248 de deputați, iar în favoarea cererii s-au înregistrat 108 voturi. De asemenea, trei voturi au fost anulate.

În aceeași intervenție, președintele Traian Băsescu a reiterat faptul că introducerea accizei la carburanți de la 1 aprilie nu este necesară, pentru că „sunt suficienți bani ascunși în buget”.