Tudor Chiuariu și Norica Nicolai nu intră în calcule pentru funcția de ministru al Justiției. Ce îi cere Antonescu viitorului ministru

Publicat: 21 03. 2013, 22:25
Actualizat: 19 05. 2015, 18:48

Vicepreședinții PNL, Tudor Chiuariu și Norica Nicolai nu doresc să preia portofoliul Justiției, a declarat președintele PNL Crin Antonescu.

„Probabil că este mai bine ca persoana care deține în aceste vremuri portofoliul justiției să aibă un profil politic partizan mai scăzut sau deloc. Nici Tudor Chiuariu, nici Norica Nicolai nu doresc să devină miniștri, dar dacă vreunul din ei ar dori i-aș propune mâine premierului”, a dezvăluit la TVR liderul PNL.

Potrivit acestuia, viitorul ministru va avea misiunea să scoata politica din justiție și justiția din politică.

„Trebuie să lămurim problema MCV, acest mecanism care se aplică doar pentru două țări din UE, care a fost prevăzut pentru trei ani și au trecut cinci, care are niște ținte: ce înseamnă el, care este capătul lui, că nu o să stăm 50 de ani cu el. Trebuie să aflăm dacă România este sau nu o țară în standardele UE, transformarea în ținte mobile a țintelor MCV face din România o țară cu un sever handicap în interiorul UE, acest lucru nu este de dorit și inacceptabil, este nepermis pentru responsabilii politici”, a spus Antonescu.