Tudorel Toader este membru al Comisiei de la Veneția

Publicat: 12 06. 2018, 01:32
Actualizat: 25 03. 2019, 21:31

„24 mai 2018 – am început al doilea mandat în calitate de membru titular al Comisiei de la Veneția!”, a scris ministrul Justiției Tudorel Toader, pe Facebook.

El a avut luni o întâlnire cu delegația Comisiei de la Veneția, căreia i-a prezentat parcursul legilor justiției, modificările aduse codurilor, după transpunerea în legislație a Directivei Europene privind prezumția de nevinovăție și modificările din legislație pentru punerea în acord cu decizii ale Curții Constituționale.

La începutul lunii mai, Comisia de la Veneția anunța că a înregistrat solicitarea adresată de șeful statului român prin care Klaus Iohannis cere un punct de vedere forului european pe marginea pachetului Legilor Justiției adoptate de Parlamentul României. De asemenea, pe 26 aprilie, Comisia de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei a aprobat, solicitarea PNL, sesizarea Comisiei de la Veneția pentru exprimarea unui punct de vedere cu privire la modificările Legilor Justiției propuse de PSD și ALDE.