Turcan: USL să-și asume eșecul în educație prin demiterea responsabililor pentru proasta pregătire a începutului de an școlar

Publicat: 09 09. 2013, 15:52
Actualizat: 09 09. 2013, 15:52

PDL cere USL să-și asume eșecul în educație prin demiterea responsabililor pentru proasta pregătire a începutului de an școlar și solicită rezolvarea problemelor privind transportul școlar pentru elevii și profesorii navetiști, precum și a igienizării tuturor școlilor, a anunțat Raluca Turcan.

Vicepreședintele PDL Raluca Turcan a spus, luni, într-o conferință de presă, că PDL afirmă că educația este cel mai mare eșec al celui mai slab guvern de după 1989 și că la început de an școlar situația este dramatică, zeci de școli nu au avize sanitare.

„PDL a decis să realizeze o analiză la nivelul județelor care arată dezastrul în educație”, a mai spus Turcan, adăugând că în 11 județe sunt 1.200 de școli fără avize de funcționare.

Ea a arătat că Guvernul nu și-a îndeplinit nicio prevedere din programul de guvernare și că rata de abandon școlar este de 17,5%.

„PDL cere ferm USL să-și asume eșecul în educație prin demiterea responsabililor pentru proasta pregătire a începutului de an școlar. PDL cere rezolvarea problemei transportului școlar pentru elevii și profesorii navetiști (…). PDL cere și intervenția promptă pentru igienizarea școlilor și pregătirea corespunzătoare pentru începutul de an școlar”, a spus Turcan.

Ea a mai arătat că PDL așteaptă răspunsul miniștrilor la aceste cereri, asumarea erorilor și apoi va vedea ce demers va întreprinde, referindu-le la depunerea unei moțiuni pe educație.

Anul școlar 2013-2014 începe luni, 16 septembrie.