UDMR, curtat de PNL. „Avem așteptări mari pentru că suntem în aceeași familie europeană”

Publicat: 07 12. 2016, 17:12
Actualizat: 14 05. 2018, 04:03

„Până acum există o singură forță politică care a asumat deschis și hotărât varianta Dacian Cioloș prim-ministru, care este USR. Nu s-au făcut discuții concrete, cel puțin după știința mea, cu alte forțe politice, dar în mod evident din semnalele publice poate și din anumite discuții informale avem convingerea că și alte forțe politice vor putea să vină să construiască această majoritate în jurul lui Dacian Cioloș. De la UDMR avem așteptări mari, pentru că suntem în aceeași familie europeană, am avut de-a lungul anilor bune colaborări cât timp ne-am aflat la guvernare împreună și este un partid care în cea mai mare parte își are susținerea politică și de voturi în Transilvania, o zonă ca ne așteptăm ca în mod masiv să voteze PNL, USR, UDMR și care are o largă susținere pentru Dacian Cioloș”, a declarat președintele PNL București, întrebat dacă au existat discuții cu alte partide de dreapta pentru formarea majorității parlamentare.

Liderul PNL București a afirmat că discuții ar trebui să se poarte cu toate partidele politice care intră în Parlament, cu excepția PSD.

„Rămâne de văzut duminică seara, luni dimineața care dintre partidele politice vor accede în viitorul Parlament și din acel moment, exceptând PSD, dialogul cred că ar trebui să se poarte cu toate partidele care intră în Parlament. (…) În opinia mea, dacă există un partid cu care nu avem ce dialog să facem pentru o viitoare majoritate și ori noi, ori ei trebuie să fim la putere sau în opoziție acesta este PSD. Avem însă datoria să încercăm să construim o majoritate spre binele României pentru a nu lăsa România pradă intereselor și felului, în opinia mea, total haotic și populist în care ar putea fi guvernat de PSD”, a mai spus Bușoi.

Bușoi a afirmat că rămâne să discute dacă se vor purta discuții cu partidul lui Traian Băsescu, dacă intră în Parlament.

„Opinia mea sinceră și personală este că partidul lui Traian Băsescu nu va face pragul pentru a intra în Parlament. (…) Rămâne să discutăm atunci. Repet, există un singur partid cu care nu putem face niciun fel de construcție de guvernare și acesta este PSD”, a precizat Bușoi, întrebat dacă PNL ia în calcul posibilitatea de a purta discuții cu PMP.