UDMR face o sesizare la BEC după apariția unor pliante anti-Iohannis, în limba maghiară

Publicat: 12 11. 2014, 12:57

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că Uniunea nu are nicio legătură cu aceste pliante și se delimitează ferm de astfel de „dezinformări și manipulări”.

„Miercuri., am fost avertizați de la Poșta din Mureș, Covasna și Harghita că au apărut pliante în număr foarte mare în care apar poza mea și a lui Marko Bela și mesajul în limba maghiară potrivit căruia noi nu îl sprijinim pe Klaus Iohannis. Nu avem nicio legătură cu acest pliant, depunem sesizare la BEC, la Poliție și la birourile electorale județene din cele trei județe. Nu se scrie cine a comandat și cine a tipărit aceste pliante, așa cum spune legea, și nici nu ne-am dat acordul ca imaginea noastră să fie folosită în această campanie. Ne delimităm ferm de astfel de dezinformări și manipulări. Cei care au făcut acest lucru au făcut o greșeală capitală, uriașă”, a spus Kelemen.

Potrivit acestuia, din informațiile sale, pliantele respective au fost livrate de Poșta Română, astfel încât „Poșta a primit de la cineva pliantele, cineva a făcut această comandă, cineva plătește aceste pliante duse de poștași în cutii poștale”.

„Noi încercăm să oprim acest lucru și prin Poșta Română. Ne delimităm de acest mesaj, de acest mijloc de campanie și de această manipulare ordinară”, a afirmat președintele UDMR.

UDMR a anunțat, săptămâna trecută, că lasă la latitudinea membrilor comunității maghiare să voteze conform convingerilor lor în cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale.

Vasile Măgrădean, corespondenti@mediafax.ro