Un lider ALDE anunță sfârșitul alianței PSD-ALDE: Principalul nostru adversar politic va fi PSD

Publicat: 29 12. 2017, 08:31
Actualizat: 02 10. 2018, 15:39

Liderul ALDE Alba a spus, într-o conferință de presă comună cu PSD, la care a participat și liderul filialei județene a social-democraților, că la alegerile din 2020 sau poate și la cele europarlamentare cele două formațiuni politice vor fi adversare.

„Toată lumea știe, și este normal să fie așa, noi suntem acum parteneri cu PSD, vom rămâne în continuare conform înțelegerii parteneri de bună-credință, dar la alegerile din 2020 sau poate și la alegerile europarlamentare vom fi adversari politici. Degeaba încercăm să dregem busuiocul. În 2020 vom fi adversari politici, dar sper ca până atunci să avem o colaborare bună și chiar și atunci să ducem o campanie corectă, bărbătească, fără acuze

La rândul său, liderul PSD Alba, Ioan Dîrzu, a adăugat că în 2020 PSD și ALDE vor fi „eventual rivali, nicidecum adversari”.

„Noi, PSD, suntem în aceeași formațiune cu ALDE și la guvernare, acum, și sunt convins că în 2020 vom fi eventual rivali, nicidecum adversari. Adversarul nostru în județul Alba este PNL, adică fostul PDL (…) Sunt bucuros că această formațiune PSD-ALDE funcționează perfect, s-a văzut și la vot pe diverse legi”, a spus Ioan Dîrzu.