Unde vede Crin Antonescu o CONSPIRAȚIE: „Traian Băsescu este folosit de prietenii săi politici în România”

Publicat: 12 09. 2012, 20:57
Actualizat: 29 07. 2014, 22:45

Președintele PNL, Crin Antonescu, crede că declarațiile făcute de Philip Gordon, adjunctul secretarului de stat american, despre fraudele de la referendum aparțin celor „care îl folosesc pe Traian Băsescu în România”.

„Prietenii săi politici, oamenii care îl folosesc în România, au considerat că este destul de jenat să spui că sunt mai mulți alegători decât știau și au trebuit să atace cumva votul popular masiv”, a spus Antonescu la RTV.

El s-a autodeclarat pro-american și ultra pro-european, dar a precizat că face politică pentru România. „Alții sunt oameni care fac politică în România pentru alții. Acesta este sentimentul meu”, a adăugat liderul PNL.

Potrivit acestuia, nu a lansat o acuzație de corupție, ci o discuție despre tema „partenerului comod”.

„Traian Băsescu a devenit foarte folositor Germaniei în plan european în momentul în care la nivel european a început această discuție a soluției austerității. Traian Băsescu s-a apucat să fie printre primii, precum Ceaușescu, în cursa pentru austeritate impunând niște măsuri aberante în România, dar care au putut fi folosite în discursul altora. Acuz faptul că la timona României nu se află oameni care să aibă interesul României în față”, a afirmat Antonescu.