UNPR a fuzionat cu PPDD. Oprea: Suntem un partid al ușilor deschise

Publicat: 29 06. 2015, 13:04
Actualizat: 29 06. 2015, 13:08

„Astăzi vreau să anunț că am încheiat o fuziune prin absorbție a PPDD. UNPR nu a ascuns niciodată că este un partid al ușilor deschise. Toți care doresc să facă politică în interes național sunt bine primiți în UNPR și cei care au făcut politică sau nu, și cei care au făcut parte dintr-un partid de stânga sau de dreapta”, a spus Oprea.

El a arătat că fuziunea prin absorbție cu PP-DD este „un lucru firesc” deoarece foarte mulți parlamentari ai acestui partid sunt deja membri UNPR.

„Majoritatea covârșitoare a acelor care sunt parlamentari sau aleși locali și-au exprimat de-a lungul timpului intenția de a veni la noi în partid. Îi cunosc foarte bine pe actualii parlamentari din PP-DD, sunt oameni onești. Colegii din PP-DD au o mare calitate: nu au mai făcut politică vin din cadrul comunităților lor și legătura lor cu cetățenii este foarte strânsă. Avem ce învăța de la ei, după cum și ei au de învățat de la noi”, a adăugat Oprea.

El a spus că nu au fost discuții despre „demnități”.

Președintele PP-DD Simona Man a declarat că partidul său a demonstrat la alegerile parlamentare și locale că poate să facă performanță, dar nu a reușit să „țină aproape grupul parlamentar”.

„Noi am demonstrat la alegerile parlamentare și locale că putem să facem performanță, dar nu am reușit să ținem aproape acest grup parlamentar. Dpmnul general Oprea a fost mult mai abil și a reușit să-i coaguleze. Astăzi am considerat să regândim această echipă și să fim o forță, să fim cel mai puternic partid de pe scena din România”, a mai spus Simona Man.