USD își consolidează majoritatea. Trei parlamentari s-au înscris în UNPR

Publicat: 28 02. 2014, 12:56
Actualizat: 03 10. 2015, 05:13

Uniunea Social Democrată (PSD-UNPR-PC), nou-înființată pentru alegerile europarlamentare, a început să racoleze parlamentari pentru a-și consolida majoritatea necesară pentru învestirea noului Guvern Ponta. Deputatul PNL Titi Holban, deputatul PPDD Constantin Moisii și senatorul independent Mihai Neagu au demisionat din grupurile din care făceau parte și s-au înscris în UNPR, urmând să activeze în cadrul grupului parlamentar PSD.

„Deputatul PNL de Buzău Titi Holban, deputatul PP-DD de Neamț Constantin Moisii și senatorul independent de Suceava Mihai Neagu s-au înscris în Uniunea Națională pentru Progresul României. Parlamentarii UNPR vor activa, începând de astăzi, în grupurile Partidului Social Democrat din Camera Deputaților și Senat”, a anunțat UNPR, printr-un comunicat de presă.

În situația actuală, USD s-ar baza pe 277 de voturi, 86 de senatori și 191 de deputați. În acest moment, USD are majoritate la Senat, adică pot adopta singuri chiar și legile organice. La Camera Deputaților însă, cvorumul este de 203 de deputați, ceea ce înseamnă că le-ar mai trebui încă 12 membri. Chiar și așa, cum sprijinul UDMR sau al minorităților, USD nu are motive să aibă emoții săptămâna viitoare, când premierul a anunțat că va prezenta plenului reunit noua componență a Guvernului. Pentru ca aceasta să treacă de Parlament este nevoie de 288 de voturi, iar USD și UDMR se bazează pe 320 de membri.