USR a depus plângere la DNA împotriva Gabrielei Firea

Publicat: 02 08. 2017, 12:47

Plângerea este semnată de consilierii generali ai USR Roxana Wring și Ana Maria Ciceală, informează România Curată, care susțin că în Consiliul General prioritate au proiectele PSD-ALDE, unele chiar fără justificare, în timp ce inițiative USR sunt ignorate sau trecute cu vederea. 

„Proiectele propuse de alte partide precum PSD sau ALDE sunt introduse prioritar și cu celeritate pe ordinea de zi a ședințelor CGMB, chiar și în ședințe extraordinare fără a se justifica urgența dezbaterii respectivelor proiecte”, arată consilierii USR în plângerea penală depusă la DNA.

Consilierii Uniunii au venit și cu exemple referitoare la proiecte care nu au ajuns pe ordinea de zi, listă care, printre altele, intră în atribuțiile Gabrielei Firea, arătând că primarul general s-ar face vinovat de abuz în serviciu și de comportament discriminatoriu față de consilierii USR. 

„Fapta de a împiedica introducerea pe ordinea de zi și adoptarea proiectelor de hotărâri propuse de consilierii USR constituie o gravă atingere adusă drepturilor acestora la mandatele de consilier local, precum și dreptului Uniunii Salvați România la mandatele de consilier local (drepturi obținute în mod legal și democratic prin votul cetățenilor Municipiului București la alegerile locale din data de 5 iunie 2016).
 
Mai mult, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, doamna primar adoptă un comportament discriminatoriu față de consilierii locali din cadrul USR, în raport de consilierii locali ai partidelor care dețin majoritatea politica, pe motiv de apartenență politică”, se mai arată în plângerea depusă de cei de la USR.