USR speră la 43 de mandate în Parlament. Ce spune despre colaborarea cu noua majoritate

Publicat: 12 12. 2016, 13:50
Actualizat: 26 03. 2019, 05:51

„Cred că acest grup de 43 de parlamentari, cel mai probabil pe cifrele de acum, va fi cel mai activ grup din Parlamentul României. Orice s-ar întâmpla, oricine va face guvernul, vom demonstra celor care ne-au votat că a meritat să aibă încredere în noi”, a declarat fostul ministru al Fondurilor Europene Cristian Ghinea, candidat pe a doua poziție pe lista USR la Camera Deputaților în Capitală.

Ghinea a mai spus că sunt opt mandate de deputat în București, iar trei sau patru de senator. De asemenea, a mai dat ca exemple Timiș, Brașov, Cluj și Sibiu.

La rândul său, liderul USR, Nicușor Dan, a anunțat că viitorii parlamentari se vor întruni după ce BEC va anunța rezultatele definitive.

„O să așteptăm softul de la BEC. E un soft foarte complicat, dacă nu ai datele finale. Deci e o atribuire pe care o facem în soft în urma resturilor de voturi care rămân la toate județele, la toate partidele”, a precizat Nicușor Dan.

De asemenea, Nicușor Dan a vorbit și despre perspectivele parlamentare ale USR, precizând că pe chestiunile pozitive, „care să îmbunătățească viața românilor”, vor colabora în mod pozitiv cu viitoarea majoritate. În acest sens, Nicușor Dan a subliniat faptul că USR va face opoziție în favoarea cetățenilor.

„Dacă însă, cum din păcate se întâmplă la București deja, acest vot va fi folosit pentru o domnie a bunului plac, pentru abuzuri ale autorităsților publice, pentru un atac asupra statului de drept, așa cu de exemplu legea amnistiei penale și fiscale a fost vehiculată în campania electorală, USR se va opune vehement prin toate mijloacele pe care le are”, a mai spus președintele USR.

Liderul USR a mai spus că nu a fost contactat nici de președintele Klaus Iohannnis, nici de premierul Dacian Cioloș.