Valerian Vreme, REAUDIAT în dosarul licențelor Microsoft. Prejudiciu de peste 11 milioane de euro

Publicat: 20 03. 2019, 13:59
Actualizat: 25 03. 2019, 20:15

Procurorii DNA, dar și avocații apărării au propus reaudierea martorilor Carmen Danet, Iosif Moldovan și Emil Boc.

Procurorii DNA au solicitat deopotrivă audierea lui Emil Boc și a lui Dorin Cocoș.

De asemenea, Valerian Vreme, a solicitat instanței să fie audiat.

Termenul stabilit pentru audierea lui Valerian Vreme a fost stabilit pe 14 mai, judecătorii urmând să se pronunțe tot atunci și pe celelalte solicitări de audieri.

În primă instanță, fostul ministru Valerian Vreme a fost achitat de magistrații instanței supreme în acest dosar, decizie contestată de procurori. Anchetatorii îl acuză pe Valerian Vreme că a încheiat fără organizarea unei licitații publice un contract de cumpărare a unor produse software Microsoft în școli.

Potrivit procurorilor DNA, în perioada septembrie 2010 și februarie 2012, Valerian Vreme, ministru al Comunicațiilor și Tehnologiei Informației la acea vreme, a încălcat dispozițiile legale a achizițiilor publice și a încheiat, fără a organiza o licitație publică, un contract cu D.Con-Net AG ce avea ca obiect închirierea, cu opțiunea achiziționării, a unor drepturi neexclusive de utilizare a produselor software Microsoft în școli. Prin acest demers s-a cauzat, pe de o parte – un prejudiciu Ministerului Comunicației și Tehnologiei Informației, în valoare totală de 11.291.794 euro, iar pe de altă parte – un folos patrimonial necuvenit, în același cuantum, în favoarea D.Con-Net AG.