Valeriu Zgonea despre cazul Dobre: Săptămâna viitoare vom decide, ridicarea imunității nu se face pe genunchi

Publicat: 10 08. 2012, 18:22
Actualizat: 31 08. 2014, 01:49

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a declarat, vineri, că deocamdată nu a văzut documentul trimis de procurorul general referitor la deputatul Victor Paul Dobre și că săptămâna viitoare va decide ce pași vor fi urmați în acest caz.

„Să văd documentul, încă nu l-am văzut. Eu nu sunt în București, o să mă întorc luni. Trebuie să văd ce cere procurorul general pentru că, chiar dacă convoc Biroul Permanent, asta nu rezolvă nimic. Există o procedură care trebuie urmată, o să mă uit atent în Regulamentul Camerei și o să discut cu colegii din departamente”, a declarat, pentru Agerpres, Valeriu Zgonea.

El a adăugat că, potrivit procedurilor, Biroul Permanent trebuie să trimită solicitarea procurorului general Comisiei juridice a Camerei Deputaților care, la rândul ei, trebuie să studieze probele și să îl cheme la audieri pe Victor Paul Dobre.

„Procedura de ridicare a imunității nu este una care se face pe genunchi. Este în joc viața unui om. Să vedem ce probe sunt, să vadă colegii de la comisie. Nu pot să mă joc cu viața unui om. Comisia trebuie să îl audieze și pe domnul Dobre, iar dacă acesta este în concediu îl lăsăm să-și facă concediul. Este deputat, plecăm de la prezumția de nevinovăție așa cum se pleacă în toate cazurile de acest gen”, a mai spus Zgonea.

Procurorul general al României, Laura Codruța Kovesi, a solicitat Camerei Deputaților declanșarea procedurilor pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale față de Victor Paul Dobre, deputat și fost ministru delegat pentru Administrație în cadrul Ministerului Administrației și Internelor, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată