VangheLeaks. Cum s-a justificat în PSD pierderea alegerilor: „Dragnea a spus așa – că jocul făcut de americani a fost cu Facebook-ul mare. Pentru că nouă nu ne dădea voie să cumpărăm like-urile și lui Iohannis, da”

Publicat: 30 11. 2014, 22:42

Acolo unde Liviu Dragnea a văzut o neînțelegere, Marian Vanghelie consideră că a înțeles foarte bine episodul din ședința conducerii PSD în care șeful campaniei lui Victor Ponta ar fi blamat americanii pentru eșecul în alegeri. Într-un interviu acordat duminică seara B1, primarul sectorului 5 a reluat discuția de joi din spatele ușilor închise vorbind despre teoria cumpărării de like-uri de la „Facebook-ul mare” care le-ar fi fost avansată liderilor din teritoriu ca explicație.

„Credeți că a venit cineva să ne spună nouă că Facebook are personalitate juridică americană? Dar consideră cineva că-i thailandeză?”, a ironizat vanghelie versiunea lui Dragnea.

Potrivit fostului vicepreședinte, exclus joi din PSD, Liviu Dragnea ar fi venit cu o demonstrație matematică. „Matematic a spus. A făcut o prezentare pe cifre, a spus că Victor Ponta a fost cel mai bun. Apoi a făcut o prezentare despre Facebook. Și a spus așa: că jocul făcut de americani a fost cu Facebook-ul mare pentru că nouă nu ne dădea voie să cumpărăm și îi dădea voie domnului Iohannis. Like-urile respective”, a spus Vanghelie.

În plus, Vanghelie susține că teama de americani a fost o discuție recurentă în cercurile de conducere din PSD în timpul campaniei electorale. „Victor Ponta în unele momente fie îi era frică, fie ne sonda. Mergeam la masă câte 8 vicepreședinți. Victor Ponta îi spunea «Asta nu merge bine». Domnul Dragnea îi spunea «Băi, Victore, nu înțelegi că noi tre` să câștigăm alegerile și după aia trebuie să vină să stea cu noi la masă?» Cum cine? Americanii”, a povestit el.

După ce Dragnea a anunțat că a parat acuzațiile cu o scrisoare adresată Ambasadei SUA în care a negat orice fel de discuție în acest sens, Vanghelie a avertizat că intenționează să iasă la rândul său cu o scrisoare publică. „Am să fac o scrisoare cu lucruri foarte clare. Despre comportamentul domnului Dragnea și a domnului Victor Ponta asupra instituțiilor internaționale”, a rămas Vanghelie evaziv în această privință.