Vanghelie, despre electoRata lui Ponta: „Am auzit de această lege decât ce am furat așa de la televizor și la radio”. AUDIO

Publicat: 06 02. 2014, 16:35
Actualizat: 31 07. 2014, 08:33

ElectoRata, măsura prin care Guvernul vrea să-i sprijine pe românii cu venituri sub 1.600 de lei să-și plătească ratele la bancă, nu este pe placul primarului sectorului 5, Marian Vanghelie. Chiar dacă recunoaște că nu prea știe despre ce e vorba, edilul consideră că nu este una „foarte potrivită” pentru că nu se adresează unei „majorități mai mari”.

„Sincer nu am apucat s-o citesc, dar din discuțiile de  la Guvern nu simt că ar fi o măsură potrivită în care să se adreseze către o majoritate mai mare. Nu știu, am auzit de această lege decât ce am furat așa de la televizor și la radio în mașină. Dar din ce am auzit nu o simt neapărat ca o măsură foarte potrivită, cred că mai trebuie discutată”, a declarat Vanghelie pentru gândul, după ședința Comitetului Executiv Național al PSD.

Întrebat dacă electoRata i se pare a fi o măsură cu iz electoral, având în vedere că în 2014 vor fi două runde de alegeri, plus referendumul pentru revizuirea Constituției, primarul sectorului 5 a cerut răgaz să se informeze, nu înainte de a puncta faptul că orice fac politicienii oricum este electoral.

PUTEȚI ASCULTA DECLARAȚIA VICEPREȘEDINTELUI PSD, MARIAN VANGHELIE, LA FINALUL ARTICOLULUI

„Vreau să mă documentez. Nu cred că e o măsură electorală, dacă ar fi o măsură bună pentru oameni nici nu contează că este electorală. Noi politicienii, tot ceea ce facem se poate numi măsură electorală. Dar nu e neapărat ca o măsură, pentru că o iau pur și simplu ca o măsură și nu, repet, nu am citit și nu sunt documentat decât ceea ce am citit din presă, nu o simt ca o măsură foarte potrivită”, a mai spus Vanghelie.

Guvernul Ponta a anunțat că va implementa un program de stimulare a consumului printr-un credit fiscal sub forma unei reduceri acordate la plata impozitelor, pentru persoanele cu venituri sub medie care obțin de la bancă restructurarea creditelor, dar numai în condiții stabilite de stat, cu prelungirea scadenței până la doi ani, potrivit Mediafax. Această măsură, propusă de ministrul de Finanțe Daniel Chițoiu, a fost contestată de liberali, în sensul în care, atât Crin Antonescu, cât și Klaus Iohannis, au precizat că nu a fost discutată anterior în cadrul PNL.