Vanghelie vine cu noi dezvăluiri în scandalul Bica-Dragnea: „Este și cu love”

Publicat: 09 01. 2015, 13:24
Actualizat: 07 08. 2015, 07:26

„V-am spus că este vorba de Liviu Dragnea”, a răspuns Marian Vanghelie când a fost întrebat cine este liderul PSD care nu poate dormi noaptea din cauza problemelor cu justiția.

El a adăugat că în scandalul Bica – Dragnea – Nicolae, președintele executiv al PSD a fost ” curentat la 380″.

„Este love, traduceți voi, este și cu love. Era 380, era tensiunea foarte mare și un pic de love”, a spus misterios Vanghelie, fără să ofere și alte informații despre ce știe în acest dosar.

Un document DNA prezentat de Robert Turcescu pe blogul său, a cărui veridicitate a fost confirmată de surse judiciare pentru Gândul, arată că procurorii DNA au dispus disjungerea mai multor dosare din cazul Alina Bica-ANRP. Dosarele au legătură cu spețe în care fosta procuroare-șefă Alina Bica ar fi intervenit pentru tergiversarea soluționării lor, în schimbul unor avantaje. Conform ordonanței procurorilor, Alina Bica ar fi primit 3,5 milioane euro mită de la Ioan Niculae. La pachet cu această sumă ar fi venit o promisiune a lui Niculae ca el și Liviu Dragnea să o sprijine pe Bica pentru a ajunge procuror general.

Social-democratul Liviu Dragnea neagă cu vehemență orice implicare a sa într-un nou dosar în care ar fi vizată Alina Bica, fosta șefă a DIICOT. Concret, Dragnea spune că nu a intermediat niciodată o discuție între Ioan Niculae și Bica și nici nu i-a promis fostei șefe DIICOT sprijin pentru a ajunge procuror general, așa cum reiese dintr-un document DNA prezentat de Robert Turcescu.

„Eu nu am văzut niciun document, nu am văzut nicio informație. Mi se pare o enormitate, nu am făcut așa ceva și nu nici nu am auzit de așa ceva”, a fost prima reacție a lui Dragnea.