Vechea gardă nu vrea să vadă verde în campanie. Blaga pentru Gândul: „Primarii nu sunt încântați de schimbarea culorii”. De ce crede Berceanu că PDL e precum Coca-Cola

Vechea gardă nu vrea să vadă verde în campanie. Blaga pentru Gândul: Primarii nu sunt încântați de schimbarea culorii. De ce crede Berceanu că PDL e precum Coca-Cola
Publicat: 23/04/2012, 19:31
Actualizat: 24/04/2012, 20:16

Renunțarea la culoarea portocaliu și înlocuirea simbolurilor PDL în campania de anul viitor sunt primite cu mari rezerve de vechea gardă a partidului.

Ideea de rebranduire proliferată în rândurile democrat-liberalilor este temperată de către fostul secretar general al formațiunii. Vasile Blaga explică pentru gândul de ce nu este un susținător deschis al trecerii rapide de la portocaliu la verde, în privința bannerelor partidului. „Eu am văzut că aleșii locali din teritoriu nu sunt foarte încântați de schimbarea culorii. Cred că trebuie analizat foarte atent înainte de a lua o decizie . E nevoie de anumite cercetări care să ne arate dacă e necesară această schimbare”, a precizat senatorul democrat-liberal, aducând o critică și strategiei de la centru: „Nici la nivelul partidului nu avem un punct de vedere foarte clar. Am văzut la Școala de vară că erau cinci puncte de vedere diferite. Parcă ar fi fost cinci partide diferite”.

După ce l-a indicat pe Traian Băsescu drept artizanul Mișcării Populare, structură menită să înglobeze PDL, UNPR și o parte a PNL, președintele PDL Dolj, Radu Berceanu, ironizează posibilitatea de a schimba culoarea simbol a partidului, comparând PDL-ul cu Coca-Cola.

„Nu cred în astfel de măsuri care sunt superficiale. Într-un partid este importantă tradiția, valorile și oamenii. E ca în cazul unei companii. De exemplu, la Coca-Cola importantă este tradiția, nu culoarea roșie. Cei de la Coca-Cola sunt mândri de culoarea lor și nu ar schimba-o nici în ruptul capului. Dacă au o problemă cu consumul, dacă lumea începe să nu mai bea Coca-Cola, atunci fac sortimente fără zahăr, cu lămâie, șamd. Nu se apucă să facă eticheta verde”, a declarat pentru gândul Radu Berceanu, adăugând că soluția pentru viitoarele alegeri constă în prezentarea în fața electoratului:
„Este vina noastră a tuturor celor care am fost în guvern sau în conducerea partidului că nu am știut să explicăm oamenilor măsurile pe care le-am luat. Am luat avantajele de care beneficiau mulți pe nedrept și am dat celor care pe bună dreptate aveau nevoie de ele. I-am pierdut pe cei din prima categorie, dar nici nu am reușit să-i atragem pe cei din a doua categorie. Partidul a avut foarte multe stângăcii în a axplica măsurile luate. Noi acum vopsim gardul. Cred că trebuie să hrănim leopardul”.

Ceva mai temperat se arată fostul vicepreședinte democrat-liberal, Cezar Preda, care precizează pentru gândul că deocamdată partidul are alte priorități: „Orice analiză care privește rebranduirea partidului nu e nici în funcție de când dorește Preda, nici în funcție de când dorește altcineva. Eu cred că primul ministru e ocupat cu alte treburi decât să schimbe culoarea, simbolul sau imnul partidului. Dacă totuși va avea loc, atunci nu trebuie făcută ca o fugă de răspunderea actului de guvernare. Din contră, trebuie făcută astfel încât să asumăm și mai puternic actele executivului”.

COMENTEAZĂ ACEST SUBIECT ȘI PE PAGINA FACEBOOK GÂNDUL

ŞOC! Bărbatul celebru adorat de întreaga ţară a violat o adolescentă de 16 ani. Mama...
Mirela Vaida, OUT de la Antena 1! EI o înlocuiesc :O
FOTO. Nepoata lui Petre Roman, apariție controversată în costum de baie!
Bolile pe care le riști în funcție de grupa de sânge. Cine este predispus la...
Gigi Becali a dat tunul imobiliar cu hotelul miliardarului Ioan Niculae! Cum arată „bijuteria” de...
Cercetătorii au dezvoltat medicamentul pentru diabetul de tip 1, care ar putea înlocui clasica injecţie
Un șofer repetă o greşeală de mai multe ori pe E85 „DRUMUL MORȚII”. În final...
BANCUL ZILEI – O blondă dotată, pe plajă la nudiști, intră în vorbă cu doi...
Africa de Sud a detectat o nouă variantă de coronavirus. B.1.1.529 are un număr mare...
Mirela Vaida, OUT de la Antena 1! EI o înlocuiesc :O
Cât de MARE trebuie să fie? Răspunsul care îi LINIȘTEȘTE pe mulți bărbați
Varianta OMICRON, depistată și în ITALIA!
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Știrea ȘOC a momentului în România: A fost găsit mort
ȘOC TOTAL la nivel mondial! Adevărul despre varianta care a speriat toată Planeta: Răsturnare totală...
Tulpina Omicron declanșează alertă maximă în România! Nimic nu ne mai protejează
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
În urmă cu 15 ani, dădea cu mopul într-un Lidl din Germania, iar acum conduce...