Victor Negrescu, despre votul la moțiunea de cenzură: Excesul de putere a fost sancționat / Există soluții pentru o nouă majoritate

Publicat: 05 02. 2020, 17:02

„Excesul de putere a fost sancționat. Guvernul PNL va rămâne cu imaginea ordonanțelor de urgență adoptate noaptea și dorința de a privatiza abuziv sistemul de sănătate. Putem avea un guvern reprezentativ pentru opțiunile românilor, un executiv de centru stânga care să pună pe primul loc prioritățile românilor. În Parlamentul României, reprezentanți din aproape toate formațiunile politice au votat împotriva abuzului de putere și exceselor guvernamentale ale PNL la guvernare”, a scris Victor Negrescu, miercuri pe Facebook.

El a adăugat că nu ar fi legitimă nominalizarea aceluiași premier și echipe guvernamentale.

„Nominalizarea aceluiași premier și actualei echipe guvernamentale nu ar fi legitimă. Există în Parlament soluții pentru o nouă majoritate și sunt convins că putem identifica acea personalitate de stânga care poate conduce guvernul în lunile următoare pentru a organiza, la termen, transparent și corect alegerile locale și parlamentare”, a conchis Negrescu.

Guvernul a fost demis, miercuri, prin moțiune de cenzură. Au existat 261 de voturi „pentru”, fiind necesare doar 233.

În context, președintele Klaus Iohannis va susține de la ora 18.30 o declarație de presă la Palatul Cotroceni. Procedural, șeful statului ar urma să demareze consultări cu partidele în vederea numirii unui nou premier.