Victor Ponta a prezentat bugetul „pe înțelesul poporului”. „Anul 2013 nu permite noi creșteri de salarii și pensii”

Publicat: 16 01. 2013, 13:58
Actualizat: 22 03. 2015, 04:58

Premierul Victor Ponta dă primele detalii despre cum va arăta bugetul pentru 2013 „într-o conferință extraordinară”, la Guvern.

Șeful guvernului a prezentat veniturile și cheltuielile estimate pentru anul acesta de executiv, precizând că „anul 2013 nu permite noi creșteri de salarii și pensii”. „Ar fi neserios să vorbim de așa ceva”, a spus Ponta.

CITEȘTE AICI DOCUMENTUL PREZENTAT DE VICTOR PONTA

Cu cât va fi dator fiecare român la sfârșitul lui 2013

Proiectul de buget pe anul acesta a fost ținut până astăzi departe și de ochii miniștrilor, cărora Ponta le-a promis ieri, în ședința de Guvern, că le va trimite câte o copie a datelor pe care urmează să le facă publice chiar înainte de conferință.

„Deocamdată bugetul e o chestie ezoterică, la care au acces au pe care o înțeleg foarte puțini. O să traducem ce se întâmplă cu banul public, cu cheltuielile la nivel central, la nivel local, la nivelul Parlamentului, în justiție, în general”, și-a explicat premierul intențiile.

La masa guvernului, de la care va anunța primele cifre, pe înțelesul contribuabililor, Victor Ponta va fi secondat de vicepremierul Daniel Chițoiu, ministrul pentru buget, Liviu Voinea și ministrul pentru Fonduri Europene, Eugen Teodorovici.

Gândul a făcut o trecere în revistă a principalelor cifre pe care primul ministru ar urma să le anunțe.