Victor Ponta îl amenință pe Traian Băsescu cu o nouă suspendare

Publicat: 12 05. 2014, 13:00
Actualizat: 31 07. 2014, 14:01

Premierul Victor Ponta l-a amenințat pe Traian Băsescu cu o nouă suspendare, dacă pe 21 mai, Curtea Constituțională va decide că, prin faptul că s-a fotografiat îmbrăcat într-un tricou cu PMP, a încălcat prevederile legii fundamentale.

„Dacă CCR pe 21 mai va decide ce cred eu că e de bun simț și constituțional, anume că președintele României nu are voie să facă campanie electorală, să participe activ, iar după această decizie Traian Băsescu continuă să facă campanie electorală, a doua zi evident că vom depune cererea de suspendare. Este esențial ce va decide CCR pe 21 mai și dacă Traian Băsescu respectă decizia. Vă garantez nu doar că-l suspendăm, ci și partenerii europeni vor spune

Mai mult, el a dat ca exemplu alți șefi de state europene care nu au fost văzuți făcând campanie electorală.

„Decizia CCR va decide niște standarde pentru viitorii președinți.  E un atac la prestigiu. V-o imaginați pe Regina Angliei, de exemplu, mergând cu un tricou cu

Cu toate acestea, primul ministru s-a arătat încântat de demersurile președintelui în favoarea Partidului Mișcării Populare.

„Într-un sens strict cinic politic, mie îmi place să-l văd pe Traian Băsescu cu Elena Udrea, că umblă prin țară, că așa le amintește oamenilor cine le-a făcut rău. Suntem extrem de sătuli, dar nu cumva să uităm, să ne aducem aminte”, a mai spus premierul.