Victor Ponta, în Die Welt: „Nu voi renunța niciodată la relația mea foarte apropiată cu Adrian Năstase”

Publicat: 14 12. 2012, 19:10
Actualizat: 28 09. 2018, 10:03

Liderul PSD, Victor Ponta spune că nu este dispus să renunțe la relația personală foarte apropiată cu fostul premier Adrian Năstase, dar susține că „nimeni în Parlament nu va schimba legea” pentru a-l elibera din închisoare mai devreme. „Am o relație personală foarte apropiată cu Adrian Năstase la care nu voi renunța niciodată”, admite Ponta, într-un interviu în Die Welt.

Pe de altă parte, Ponta se arată optimist că „vom avea guvern până la Crcăciun”, sugerând că așteaptă o a doua nominalizare ca prim-ministru. „Presupun că președintele va respecta rezultatele alegerilor”, a adăugat el.

Mai mult, după declarațiile războinice din vară când a reproșat liderilor europeni că vin să facă ordine în România, Ponta încearcă acum o declarație de pace țintită spre vicepreședintele Comisiei Europene, Viviane Reding, dar și spre președintele Jose Manuel Barroso. „Nu sunt o victimă a PPE și în special a președintelui Barroso. E adevărat că m-a criticat, dar a tratat întotdeauna România echilibrat. (…) N-am intenționat niciodată să fiu nemernicul Europei. Nu pot neagă că unele comentarii ale vicepreședintelui Reding m-au supărat, dar am sentimentul că după ce am depășit criza, comentariile politice s-au mai diminuat”, a spus Ponta.