Victor Ponta l-a numit pe Vlad Stoica șef al Cancelariei, cu rang de ministru

Publicat: 11 02. 2013, 15:57
Actualizat: 05 07. 2016, 23:49

Avocatul Vlad Ștefan Stoica, un apropiat al premierului Victor Ponta, a fost numit astăzi șef al Cancelariei primului-ministru. Fost șef de cabinet al lui Victor Ponta când actualul premier conducea Departamentul pentru Relația cu Parlamentul, în guvernul Boc, Stoica va avea rang de ministru și mai mulți secretari de stat și consilieri în subordine.

Ca avocat, Vlad Stoica a reprezentat în mai multe rânduri PSD în instanță, în calitate de împuternicit al lui Victor Ponta.

Desființată de Emil Boc în martie 2009, cu argumentul reducerii de personal la nivelui Guvernului, Cancelaria premierului a fost reînființată printr-un amendament la o lege, asumat de senatorul PSD Trifon Belacurencu. Săptămâna trecută, Victor Ponta a semnat decizia de reînființare a acestei structuri care va funcționa independent de Aparatul de lucru al primului-ministru, care include consilierii săi, și i-a restabilit atribuțiile între care și gestionarea informațiilor secrete.

Printre altele, Cancelaria va  elabora studii, analize, sondaje, rapoarte pentru cercetări sociologice privind starea socială a populației, va gestiona comunicarea guvernamentală și imaginea României în străinătate. Oamenii Guvernului din subordinea lui Stoica  îl vor consilia pe premier pentru îndeplinirea atribuțiilor în domeniul managamentului situațiilor de urgență și vor asigura evidența informațiilor clasificate (naționale, NATO și UE) în domeniul său de activitate.

Totodată, cancelaria va îndeplini și rolul de autoritate coordonatoare și de management pentru întreaga activitate privind accesarea și gestionarea asistenței financiare comunitare acordată prin Fondul de solidaritate al UE, se arată în decizia semnată pe 7 februarie.