Victor Ponta se întoarce. Primul mesaj oficial al Guvernului după cinci zile de tăcere: unde îl vor vedea românii în această seară pe premier

Publicat: 12 01. 2014, 13:46
Actualizat: 18 03. 2015, 22:02

După cinci zile de absență, premierul Victor Ponta se întoarce în această seară în spațiul public. Prima activitate pe care Departamentul de Comunicare al Guvernului i-a anunțat-o este prezența în emisiunea Sinteza Zilei, la Antena 3, de la ora 21:30.


Agenda premierului pentru 12 ianuarie, după 5 zile fără un program oficial. Sursa: Guvernul României

Revenirea are loc după ce Victor Ponta a fost criticat public în ultimele zile pentru absența din țară în timpul vizitei adjunctului pentru Europa al Departamentului de Stat al SUA, Victoria Nuland. Contactat de gândul pentru a preciza dacă intenționează să întâlnească emisarul american la București, premierul a sugerat că datele despre discuțiile în numele Guvernului se află exclusiv la ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlățean. Totodată, Ponta a infirmat ipoteza că s-ar afla în vacanță în Austria, vehiculată public.

Dincolo de justificarea unui program care nu a putut fi modificat oferită de ministrul de Externe, singurul care a dat o explicație publică legată de absența prim-ministrului a fost vicepremierul Liviu Dragnea: „N-am discutat cu domnul Ponta în ultimele zile, pentru că domnul Ponta e plecat din țară. A plecat după ședința de Guvern (de marți, 7 ianuarie, n.red.)”, a relatat el, vineri, la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Victoria Nuland a luat drept „o coincidență” incompatibilitatea programului său cu cel al premierului în aceste zile. Reprezentați ai societății civile cu care s-a întâlnit sâmbătă la Ambasada SUA au precizat însă pentru gândul că i-au prezentat scuze oficialului american pentru absența lui Victor Ponta.