VIDEO | Ce spune premierul Ciolacu despre concluziile FMI: Sunt convins că nu va fi nevoie de noi taxe/ Nu cred că vor trebui alte măsuri

Publicat: 04 10. 2023, 17:52
Actualizat: 04 10. 2023, 17:53

This browser does not support the video element.

După ce s-a văzut cu delegația FMI, premierul Marcel Ciolacu, a mers în vizită la fabrica Coca-Cola la Ploiești. Aici, acesta a oferit detalii despre negocierile purtate cu reprezentanții Fondului, avertizând sănu confundăm reforma fiscală cu măsurile luate în acest moment”.

Marcel Ciolacu a transmis că reprezentanții FMI au apreciat eforturile și încercările României de a combate inechitățile din sistemul fiscal. Totodată, șeful Executivului a precizat că România trebuie să fie atentă până la sfârșitul de an, având în vedere angajamentul asumat de țara noastră în PNNR, privind ținta de deficit.

„Au fost bucuroși că am pornit prin aceste măsuri….și prin Legea pe care am susținut-o în Parlament, am creat cadru general pentru a începe aceste reforme și cu adevărat trebuie o atenție deosebită și pe acest sfârșit de an”, a precizat Marcel Ciolacu.

Premierul s-a arătat încrezător și în ceea ce privește performanțele economiei  românești. Acesta a punctat că trendul actual va menține țara noastră pe locul 2 în Europa, privind creșterea economică.

„A trecut emoţia războiului, deja sunt foarte multe investiţii străine directe, avem record în acest sens. Eu sunt ferm convins că România va avea şi de această dată, a doua creştere economică din Europa, lucru care se va cimenta şi mai bine macroeconomic” a explicat Ciolacu.

Impozit progresiv, după digitalizarea ANAF

Întrebat despre introducerea impozitului progresiv, premierul Ciolacu a răspuns că această mișcare va avea loc „după ce îşi termină statul român restanţa de a digitaliza ANAF”.

În primul rând, după ce îşi termină statul român restanţa de a digitaliza ANAF. Pe urmă vor exista discuţii în cadrul reformei fiscale dacă va fi făcută o revenire la adevărata taxă unică care să fie unică, de această dată, fără excepţii, sau se va merge către o impozitare progresivă. Nu vă ascund că eu sunt unul dintre susţinătorii impozitării progresive, a afirmat Marcel Ciolacu.

Totodată, Marcel Ciolacu a dat asigurări că știe ce are de făcut: „Eu ştiu foarte bine, şi după întâlnirea cu FMI, şi cu tehnicul de la Comisia Europeană, şi cu preşedinta Comisiei, şi cu ministrul de Finanţe, şi cu experţii de la BNR, ştiu foarte bine ce am de făcut, după ce legea va fi promulgată”, a completat Ciolacu.

CITIȚI ȘI:

VIDEO | Marcel Ciolacu, la fabrica Coca-Cola: Cred că datorită vârstei, nu sunt un fan al băuturilor cu zahăr/ Pe vremea noastră noi aveam Brifcor

POLITICO | UE urmează să anunțe discuțiile de aderare a Ucrainei până în luna decembrie