VIDEO | Insolit/Inedit: „Deșteaptă-te Române”, în varianta africană. Cum i-au cântat kenyenii Imnul României lui Iohannis

Publicat: 14 11. 2023, 18:58
Actualizat: 14 11. 2023, 23:08

This browser does not support the video element.

Klaus Iohanis a avut parte de o surpriză insolită la primirea festivă în Kenya. La parada oficială din fața palatului Prezidențial din Nairobi președintele României a avut onoarea să asculte în premieră Imnul Național într-o interpretare pe cât de originală, pe atât impetuoasă, special lucrată de fanfara africană în onoarea sa. William Ruto, președintele Kenyei, a părut mulțumit de performața tarafului oficial.

Iohannis a savurat imperturbabil momentul artistic cu mâna la batista de la piept, nu s-a lăsat furat de emoțiile copleșitoare inevitabile, dar, ulterior l-a postat pe site-ul oficial al Cotrocenilor. A fost un succes fulminant. Mii de români, până acum, au descărcat “Deșteaptă-te Române”, lucru care nu s-a mai întâmplat niciodată în istorie, ca semnal pe telefoanele mobile. Despre răspândirea pe rețele nu mai vorbim.

Reamintim că președintele efectează un turneu diplomatic în Africa, pe ambele coaste, din Kenya în est, până în Insulele Capului Verde în vest.

Pe agenda Cotrocenilor se află cooperarea economică, adică președintele le subliniază liderilor africani importanța strategică a României în fluxul cerealelor ucrainene pe continentul lor, dar și dezvoltarea unei colaborării strânse în domeniul educaţiei.

Citiți și: România, magistrala grâului ucrainean spre Africa. Iohannis își motivează turneul african