VIDEO | Nicolae Ciucă, despre interzicerea cumulării pensiei cu salariul: Există o decizie a CCR privind dreptul la muncă, dar vom găsi soluții

Publicat: 06 04. 2023, 16:25

This browser does not support the video element.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat joi, la finalul reuniunii BPN al PNL, că interzicerea cumulării pensiei cu salariul a fost discutată de mai multe ori în spațiul public.

Întrebat fiind despre declarațiile recente ale liderului PSD, Marcel Ciolacu, cu privire la o astfel de măsură, premierul spune că membrii coaliției ar putea fi de acord cu aceasta.

În același timp, șeful Guvernului atrage atenția că există o decizie a Curții Constituționale care nu permite ca cetățenilor să le fie încălcat dreptul la muncă.

„Este un subiect care s-a discutat de mai multe ori în spațiul public, este un subiect care de fiecare dată s-a preluat în dezbaterea politică și s-a încercat o anume evidențiere a acestui subiect. Știm cu toții că s-a încercat să facem în așa fel incât să se interzică cumulul pensiei cu salariul. Există și o decizie a CCR în acest sens, în care celor care doresc să muncească să nu li se interzică dreptul la muncă. Dacă vom găsi o soluție care să respecte toate prevederile legale, suntem de acord să o punem în aplicare”, a declarat Ciucă joi.

Nicolae Ciucă, despre deficitul înregistrat la buget: Am cerut reducerea cheltuielilor

Ciucă a mai spus, tot joi, că a solicitat reducerea cheltuielilor publice în contextul în care statul a încasat mai puțini bani decât se aștepta.

El a spus că le-a solicitat autorităților cu atribuții în domeniu să regândească reducerea acestor cheltuieli.

Potrivit premierului, cheltuielile ar trebui să fie mai chibzuite și a informat că Ministerul de Finanțe va analiza situația actuală. Citește mai mult…