VIDEO | O gafă se tratează cu o șapcă / Donald Trump îl numește pe Viktor Orbán un „mare lider al Turciei”

Publicat: 26 10. 2023, 11:55
Actualizat: 26 10. 2023, 12:16

This browser does not support the video element.

Viktor Orbán nu s-a supărat pe Donald Trump că l-a făcut liderul Turciei. A fost o scăpare a fostului președinte american, care a revenit, în discursul său și l-a numit șeful Ungariei, pe premierul de la Budapesta.

Într-un discurs ținut în New Hampshire, pe 23 octombrie, Trump, aflat în campanie internă pentru poziția de candidat la Casa Albă, l-a lăudat pe premierul ungar pentru felul în care conduce țara.

Știi, am fost foarte onorat ca bărbat, Victor Orbán…. A auzit cineva vreodată de el? Probabil este ca unul dintre cei mai puternici lideri din lume. Și el este liderul ..Corect? El este liderul Turciei. (…) Dar, Victor Orbán, el este șeful Ungariei și o conduce dur. Lasați-mă să vă spun, o conduce cum trebuie. O conduce puternic … cu infracționalitatea și orice altceva. O conduce puternic și nu lasă teroriștii să intre în țara lui, a spus Trump.

Trump și-a reparat gafa cu un cadou. Fostul președinte american i-a trimis lui Orbán o șapcă roșie de campanie, cu inscripția TRUMP și un autograf. Un asemenea accesoriu costă 50 de dolari, pe site-ul Trump Store, unde găsești și pijamale Trump.

Viktor Orbán s-a lăudat cu șapca roșie pe twitter.


Fostul președinte american este un constant susținător al lui Viktor Orbán, numindu-i stilul de guvernare drept o „democrație iliberală”.

La rândul său, Orbán a fost primul lider european care a susținut campania prezidențială a lui Trump din 2016 și l-a îndemnat, într-un mesaj postat pe 3 aprilie, să „continue să lupte”, după ce fostul președinte a fost lovit cu un rechizitoriu penal.

 

Și Donald Trump l-a susținut pe Orbán în alegerile din 2022. „Viktor Orbán din Ungaria își iubește cu adevărat țara și dorește siguranță pentru poporul său”, a spus Trump într-o declarație video.

foto: X/ Viktor Orbán

CITEȘTE ȘI:

VIDEO | Prof. univ. dr. Dan Dungaciu, despre Hamas: „Israelienii au creat un monstru, dar fără să își dea seama”

Explozia de la spitalul din Gaza | Analiză NYT: ”Racheta trasă din Israel a explodat în aer” / Cine este responsabil pentru deflagrația de la sol?